Sunday, August 29, 2010

Dunia Baru

Actually aku br je dpt keje hikhikhik
ssh wei nak dpt keje skrg ni
mcm2 standard yg dieorg nak
guer plng menyampaks bile org nak pekerje yg de pengalaman
jadiks, kami yg br graduate ni nak keje apers la????
mgkn kami lbh seswai kejers sbgi cleaners kot tp ok what??? halal gak pong bkn x halal
tp 2 la, byg kan, nak keje jd geologi, tp keje jd cleaner, x ke bengap tu??? opss bengap ke daku???
ntah la, pas2 bile rmi yg x dpt keje, boleh la plak di kate kan kami memilik keje
wahai pokcik dan mokcik, kami x pernak pilih keje weih,
aku pernah nak keje cashier dkt satu kedai ni, tp u know what the they say???
" you x de pengalaman, ssh la..." wohoi pokcik dan mokcik, cashier perlukan pengalaman???
apa kejadah nya ni?????
nak keje dgn kerajaan?? bley je... but da problem is... aku belum grade hikhikhik bln 10 ni br nak grade
so mmg x bley isi borang SPA la huahauhau
tp aku bersyukur coz de jobstreet (trimas bebanyak jobstreet =), jasamu ku kenang smpi akhir hayat weih)
aku dpt keje skrg dr jobstreet la,
de la menanam anggur d blakang rmh dlm 2,3 mggu, tp x lame pas2 dpt call dr ATL,
aku interview hr Jumaat, Isnin trus dpt keje, hebat x hebat la aku kan huahuahau (sile jgn muntah)
keje sbgi Junior Geologist dkt ATL sangat mencabar aku sbgi gadis melayu terakhir ok,
hari2 pegang tanah -> kasar la tangan aku -> jatuh saham aku huhuhu T_T
tp, aku x kesah pun, janji keje halal,
aku tgk senior yg keje dkt c2 de smpi 15 - 40 thn
so, ok la kot company ni
just 1 yg aku keciwa, keje senin smpi sab2, matai aku huahuahau dgn kudrat yg x seberapa ini ewah
tapi pas raye ok la kot hehe
lg 1, rasenye...x dpt la guers nak menyambung MASTER argh!!!!! $#@%^^^%#@!)(
kempunan la mak guers nak tgk guers dpt PHD dlm usia yg muders ewah!!! haha
tp aku kene positif, mesti de hikmak di sebaliknye, dlm dunia aku, sume boleh asalkan x banyak songeh
so, plng2 pun, b4 kawin aku kene pasti kan aku dah de MASTER kihkihkih berangan thp gaban guers ni
so, inilah DUNIA BARU guers as da new geologist in ATL
so pd kengkawan di luar sane, gud luck mencari keje, keje biarlah halal dunia dan akhirat, amin =)
akhir kate dr guers, My World's My Word's
luv u all muah muah =)

1 comment:

  1. Thanks Greetings Jepara Furniture Need Info Contact Us. Istana Mebel Jepara....
    Furniture Jepara

    ReplyDelete